Deelnemers 2bruggenloop bevangen door de hitte

Deelnemers 2bruggenloop bevangen door de hitte
Foto ©KampenLive

Bij de 5e editie van de 2bruggenloop in Kampen zijn 5 deelnemers bevangen door de hitte. Eenmaal over de finish ging het niet goed met hen en zijn ze met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vooraf heeft de organisatie gewaarschuwd dat het een zonnige editie werd en dat de deelnemers genoeg moesten drinken en het hoofd koel houden. Dit heeft niet voor iedereen geholpen.

Bij de jaarlijkse 2bruggenloop lopen 2250 deelnemers van jong tot oud verschillende hardloopafstanden. Kidsrun, 5-10 km. of een halve marathon. Vanaf 13.00 uur zijn de eerste deelnemers van start gegaan. De organisatie heeft iedereen vooraf geïnformeerd dat het een zonnige editie zou worden. ‘Houd er rekening mee dat we uit de winter komen en dit wellicht je eerste wedstrijd is met warme temperaturen.’

Adviezen vooraf als genoeg drinken, rust pakken bij verzorgingsposten om te drinken, luchtige, korte kleiding dragen, ga niet tot het uiterste en laat je richttijd varen heeft niet voor iedereen geholpen. Op de achterkant van het startnummer konden eventuele medische gegevens en een noodnummer vermeld worden.

Na 17.30 is in overleg met de veiligheidsregio besloten om weer af te schalen naar ‘normaal’.

Een ander mooi advies van de organisatie zal door de meeste lopers zijn opgevolgd. ‘Geniet vooral. Het was een waanzinnig mooie dag!  Aldus de organisatie van de 2bruggenloop. Met de 5 deelnemers die naar het ziekenhuis moesten gaat het gelukkig weer goed.

Uitslagen zijn te vinden op: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2024040621408

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *