Waterstanden stijgen opnieuw, piek minder hoog dan vorige week

Waterstanden stijgen opnieuw, piek minder hoog dan vorige week
Foto © Kampenlive / Marco Westendorp

Door de recente hevige buien in ons gebied stijgen opnieuw de waterstanden, met name in de IJssel, de Sallandse Weteringen en de Vecht. Deze toename wordt veroorzaakt door zowel de regenval in eigen land als neerslag vanuit Duitsland.

“Op de IJssel brereikt de waterstand naar verwachting maandag opnieuw zijn hoogtepunt. maar in de Sallandse Weteringen constateren we momenteel dat het waterpeil voorzichtig weer daalt. De verwachting is dat dit peil de komende dagen verder zal afnemen. Op de Vecht wordt een nieuwe piek verwacht voor morgen, maar ook deze zal minder hoog zijn dan de vorige. Deze afname in hoogte is gerelateerd aan de lokale regenval, waarbij de intensiteit weliswaar vergelijkbaar is met die van vorige week, maar de impact minder groot lijkt te zijn.” Aldus het waterschap.

Foto © Kampenlive / Marco Westendorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *