Melkbusschieten niet meer gedoogd laatste week december

Melkbusschieten niet meer gedoogd laatste week december
Foto © KampenLive / Marco Westendorp

In Brunnepe geldt sinds een aantal jaren een gedoogbeleid voor het melkbusschieten. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, duidelijkheid te scheppen en de traditie te reguleren heeft de gemeente dit beleid destijds ingesteld. Tussen Kerst en Oud en Nieuw mocht er op de Noordweg ‘s avonds met melkbussen en carbid worden geschoten.

Dit jaar heeft de gemeente echter afscheid genomen van dit gedoogbeleid. In de zomer van 2023 is het schieten met melkbussen in de APV van Kampen opgenomen. Iedere gemeente heeft een eigen Algemene Plaatselijke Verordening, waarin lokale voorschriften en regels vastgelegd worden op het gebied van de openbare orde. Hiermee is het carbidschieten op de Noordweg in Brunnepe op 27, 28, 29 en 30 december tussen 19:00 en 21:00 uur gereguleerd en bestaan er geen gedoogdagen meer. Voor deze periode zijn drie locaties aangewezen, zoals dit ook is tijdens de jaarwisseling zelf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *