Hoogwater zorgt voor mooie foto’s, maar let op!

Hoogwater zorgt voor mooie foto’s, maar let op!
Hoogwater bij Kampen, foto: Barbara de Vries-Swensen

Het hoge water in de IJssel en de Vecht biedt adembenemende vergezichten en trekt veel nieuwsgierige toeschouwers aan. Ook in de komende dagen zullen velen de waterstanden bewonderen en een bezoek brengen aan ondergelopen uiterwaarden en volle waterbergingen.

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) doet echter een dringende oproep aan alle hoogwatertoeristen: geniet van het schouwspel, maar respecteer onze dijken. De grasmat, die fungeert als een cruciale beschermlaag, verdient speciale aandacht. Bij het parkeren van auto’s is het essentieel om dit op bestemde parkeerplaatsen te doen en niet op het gras, om de dijk sterk en de grasmat ongeschonden te houden. Honden moeten aangelijnd blijven om te voorkomen dat ze gaan graven en schade aanrichten.

Het waterschap benadrukt dat de dijken essentieel zijn voor de veiligheid van de regio en vraagt iedereen om verantwoordelijkheid te nemen bij het bewonderen van de hoogwaterstanden.

Hoogwater bij Watersportvereniging Het Koggeschip, foto: Henri de Vries

 

Op de website van het WDODelta, www.wdodelta.nl, wordt een liveblog bijgehouden met updates over de ontwikkelingen en de actuele stand van zaken met betrekking tot het hoogwater. De recente neerslag in Nederland en Duitsland, samen met de harde westenwind door storm Pia, heeft geleid tot hoge waterstanden op de Vecht en de IJssel. Met de verwachting van meer regen in de komende dagen blijft het waterschap actief betrokken. Het liveblog biedt een gedetailleerd overzicht van de genomen maatregelen en de huidige stand van zaken.

Het waterschap benadrukt dat niet alleen de waterstanden in de IJssel en Vecht hoog zijn, maar ook in Drenthe het watersysteem vol is.

Heeft u zelf mooie foto’s van het hoge water genomen? Stuur ze onze redactie: redactie@kampenlive.nl 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *