Schaatsen op het schoolplein voor het goede doel

Schaatsen op het schoolplein voor het goede doel

Op donderdag 21 december wordt er op het schoolplein van de Willem van Oranjeschool in Kampen, aan de Gevers van Endegeeststraat, geschaatst. Voor de actie ‘Schaats je Wezenloos’ zullen de leerlingen van deze basisschool de schaatsen onderbinden om geld op te halen voor aidswezen in Afrika. De schaatsactie is onderdeel van een winterfair, die door de school wordt georganiseerd.

De scholieren kunnen op een kunststof schaatsbaan onder andere schaatsen, sleeën en ijshockeyen. Ze doen dit niet alleen voor hun plezier. De kinderen laten zich voor ‘Schaats je Wezenloos’ namelijk sponsoren door o.a. ouders, familie en buren. Het geld dat ze bij elkaar schaatsen wordt gebruikt om kwetsbare weeskinderen in Afrika te helpen.
Schaats je Wezenloos is een initiatief van de stichting Christ’s Hope. De actie maakt kinderen bewust van de omstandigheden waarin heel veel Afrikaanse kinderen zich bevinden. Tegelijk zijn de scholieren in beweging en maken ze kennis met de schaatssport.

Christ’s Hope
In Afrika zijn miljoenen mensen het slachtoffer van aids. Veel kinderen zijn een of beide ouders kwijt. Deze aidswezen leven in extreme armoede en hebben geen toegang tot de zorg, onderwijs en begeleiding die ze nodig hebben. Christ’s Hope zet zich in om deze kinderen hoop en een betere toekomst te geven. Kijk voor meer informatie op www.christshope.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *