Kerstactie gemeente brengt warmte en gezelligheid in Kamper wijken

Kerstactie gemeente brengt warmte en gezelligheid in Kamper wijken

In een prachtige uiting van verbondenheid en gezelligheid heeft de gemeente Kampen dit jaar voor het eerst een bijzondere kerstbomenactie georganiseerd. Tot 1 december hadden inwoners de mogelijkheid om samen met minimaal zes buren een kerstboom met verlichting aan te vragen voor hun straat of buurt.

Vandaag, op woensdag 6 december, worden de zestig kerstbomen op de aangemelde locaties bezorgd. Maar dat is niet alles! Naast de feestelijke bomen worden ook warme chocolademelk en smakelijke kerstkransjes meegeleverd, waardoor de kerstsfeer meteen in volle gang kan worden gezet.

De kerstbomenactie is een initiatief van de wijkverbinders, in nauwe samenwerking met de buitendienst. De gemeente Kampen hecht veel waarde aan warmte, licht en verbinding in de wijken, vooral nu de dagen kort en donker zijn.

Wethouder Erik Faber, enthousiast over het succes van de actie, benadrukte het belang van deze nieuwe traditie: “We doen deze kerstbomenactie dit jaar voor het eerst. Het is dan ook heel mooi om te zien dat de zestig bomen die we hiervoor ter beschikking stellen allemaal vergeven zijn. Zestig buurten of straten waar inwoners samen aan de slag gaan om de boom een mooie plek te geven en te versieren én later ook weer op te ruimen. Behalve dat het er mooi en feestelijk uitziet, brengen deze kerstbomen ook echt verbinding in de wijken. Dat is heel mooi om te zien.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *