Dramatische autobrand ontregelt zondagochtend van Het IJsselduo

Dramatische autobrand ontregelt zondagochtend van Het IJsselduo

Een rustige zondagochtendwandeling met de hond eindigde in een nachtmerrie voor Arnold en Marianne Wolda, de goedlachse helft van het populaire Kamper zangduo, het IJsselduo reageert naar aanleiding van de onverwachte autobrand die hen vanmorgen trof op de Flevoweg in Kampen. De brand maakte een abrupt einde aan hun ontspannen weekendrit.

“Dit is geen leuk begin van je zondag!” verzuchtte Arnold Wolda in zijn eerste reactie op het tragische incident. Het stel, dat gewoonlijk geniet van weekendwandelingen met hun trouwe viervoeter, beleefde een schrikwekkende wending toen hun auto plotseling in storing schoot. Een dikke rookwolk kringelde onder de motorkap vandaan en de motor viel uit.

Arnold: “Ik heb direct de koppeling ingetrapt en de auto uit laten rijden en aan de kant van de weg gezet. We zijn direct uitgestapt en Marianne heeft eerst de hond aangelijnd en zich in veiligheid gebracht. Ik heb daarna direct 112 gebeld. Maar ondertussen hadden meer mensen dat gedaan.”

De gebeurtenissen ontvouwden zich razendsnel, zoals Arnold uitlegde: “Het ging allemaal erg snel, ik heb de motorkap nog losgehaald, maar daar zag ik de vlammen al. Je staat op zo’n moment wel even raar te kijken…” Gelukkig boden omstanders onmiddellijk hulp door het verkeer te regelen en het duo bij te staan.

Over de oorzaak van de brand kon Arnold alleen maar speculeren: “We zijn natuurlijk heel veel in de natuur, dus het kan zo maar zijn dat er een marter of zo onder de motorkap is gekropen en daar aan het knagen is geweest. Ik kan je wel vertellen dat als je dit overkomt, dan heb je geen fijne zondag…”

De brandweer, snel ter plaatse, kon de vlammen uiteindelijk blussen, maar de auto liep aanzienlijke schade op en kan als total loss worden beschouwd. Het IJsselduo, bekend om hun vrolijke optredens en aanstekelijke muziek, zal voorlopig nog wel even bij moeten komen na deze ongelukkige wending op hun anders zo rustige zondagochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *