Koninklijke onderscheiding voor Anton Jansma tijdens reünie Euphonionsingers

Koninklijke onderscheiding voor Anton Jansma tijdens reünie Euphonionsingers

Tijdens de reünie van de Euphonionsingers, afgelopen zaterdag, ontving oprichter en muzikaal leider Anton Jansma in Kerkelijk Centrum ‘Open Hof’ een Koninklijke Onderscheiding. de versierselen werden hem uitgereikt en opgespeld door burgemeester Sander de Rouwe. Jansma werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn uitzonderlijke 50-jarige bijdrage aan koren en koorzang.

Anton Jansma heeft als muzikaal koorleider vele zangers geïnspireerd en een methode ontwikkeld om meerstemmige nummers aan te leren. Hij heeft op bestuurlijk niveau belangrijke rollen vervuld en samenwerkingen tussen verschillende koren en muzikale groepen mogelijk gemaakt. Zijn inzet voor maatschappelijke en sociale waarde van koorzang is opmerkelijk.

De uitreiking vond plaats tijdens de reünie van de Euphonionsingers die gehouden werd ter ere van hun 50 jarig jubileum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *