Laatste jubileumconcert 50 jaar Euphonion Singers

Laatste jubileumconcert 50 jaar Euphonion Singers

Zaterdag 4 november geven de Euphonion Singers nog één keer een speciaal concert in het kader van hun 50 jarig bestaan. Een jaar geleden begon het vijfstemmig koor de viering van het jubileum met twee Basiliekconcerten, gevolgd door een open lucht concert in juli van dit jaar samen met Euphonia in Wilsum. De drieluik wordt nu afgesloten met een swingend concert waarbij het koor wordt aangevuld met oud-leden. Daarnaast wordt het koor begeleid door de live band die door de jaren heen al vaak akte de présence gaf.

Deze avond kan men dus nog één keer, in een bijzondere setting, een jubileumconcert van dit legendarische koor beleven. Zoals gewoonlijk bij de Euphonion Singers wordt er weer een zeer gevarieerd programma samengesteld en zullen de muziekstukken in verschillende (koor)samenstellingen worden gebracht. Daardoor wordt het niet alleen luistertechnisch, maar ook visueel een enerverend concert. En dat allemaal onder leiding van muzikale duizendpoot Anton Jansma, die de Euphonion Singers sinds hun start onder z’n hoede heeft. Eén ding is zeker, het wordt moeilijk om deze avond stil te blijven zitten. Het concert vindt plaats in het kerkelijk centrum Open Hof aan de Lelystraat 49 te Kampen en start om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.euphonionsingers.nl.

Dat de Euphonion Singers ooit hun 50 jarig bestaan zouden vieren, konden de oprichters in 1971 niet bevroeden. Uit het tamboer-majorettekorps van de plaatselijke muziekvereniging Euphonia (waarmee verder geen formele verbinding bestaat) begon een aantal leden met het zingen van negro-spirituals. Het zou heel wat zijn als deze groep zich gedurende een paar jaar zou kunnen manifesteren. Hoe anders is dat gelopen. De zanggroep groeide spoedig uit tot een koor dat een unieke plaats is gaan innemen binnen de Nederlandse koorwereld. Dit vanwege de indrukwekkende kwaliteit, veelzijdigheid en de verrassende muziekbenadering.

Twee oprichters zijn nog steeds lid en na ruim duizend optredens, buitenlandreizen en speciale projecten zijn de huidige koorleden nog even enthousiast als de leden in die beginjaren. Drijvende kracht achter het koor is Anton Jansma die met z’n muziekarrangementen steeds weer voor vernieuwing zorgt en het koor onder zijn leiding bij de les houdt. Wie dacht dat het koor inmiddels minder ambitie zou hebben, komt bedrogen uit. Ook voor komend jaar zijn er alweer volop plannen, maar eerst kan men genieten van het concert in november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *