Rock Oud Loud viert 10-jarig bestaan

Rock Oud Loud viert 10-jarig bestaan

‘Alive and kicking’

KAMPEN – Begin dit jaar beleefden ze hun ‘fifteen minutes of fame’ in poptempel Paradiso en ondanks coronaperikelen is het koor groter dan ooit: Rock Oud Loud is het levende bewijs dat zingen goed is voor lichaam en geest. Het 55+ popkoor van Quintus bestaat 10 jaar en trakteert het winkelend publiek in de Oudestraat op zaterdagmiddag 21 oktober op een spetterend optreden.

Ze willen geen senioren genoemd worden, want de zangers en zangeressen van Rock Oud Loud zijn nog ‘alive and kicking’. Het 55+ popkoor staat sinds de oprichting onder de enthousiaste leiding van dirigent en muziekdocent Yko Hoekstra. “Hoe het is ontstaan? Destijds had je een heel populair tv-programma: Golden Oldies. Dat kunnen wij ook, dachten we bij Quintus. En zo werd Rock Oud Loud geboren”, lacht Hoekstra.

Inmiddels is het koor uitgegroeid tot een club van maar liefst 50 leden. Het geheim? “Jeugdsentiment”, roept een koorlid. “We zijn allemaal een beetje blijven hangen in de seventies. En dan is het heerlijk om samen die bekende nummers te zingen.” Een ander koorlid vult aan: “We zingen nummers van The Rolling Stones, Queen, The Beachboys, Simon & Garfunkel: die hoor je nu nog steeds op de radio. Het is muziek die blijft!” Rock Oud Loud geeft de leden ook een stukje ontspanning en ontmoeting: “Als je zingt, heb je even geen zorgen of andere zaken aan je hoofd. Heerlijk! En de repetities zijn altijd gezellig met een kopje koffie tussendoor. Wat wil je nog meer?”

Wie jarig is, trakteert. Daarom geeft Rock Oud Loud op zaterdag 21 oktober ergens tussen 16.00 en 17.00 uur een spetterend optreden voor winkelend publiek in de Oudestraat, ter hoogte van de Plantage. Bij slecht weer wijkt het koor uit naar de Muziektent op de Nieuwe Markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *