Parkeren in en om Kamper binnenstad blijft een probleem

Parkeren in en om Kamper binnenstad blijft een probleem
De voormalige joodse begraafplaats (Foto: P. Bergstra)

KAMPEN – Het wordt hoog tijd dat Kampen serieus werk gaat maken van parkeren aan de rand van de binnenstad van Kampen”. Dat schrijft Piet Bergstra, raadslid van Hart voor Kampen op de website van de partij.

Een parkeeronderzoek van Mobycon wijst uit dat er in de binnenstad in de nabije toekomst 200 parkeerplaatsen tekortkomen. Het toekomstbeeld van Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid geeft aan dat het autobezit verder toe zal nemen. De IJsselkogge komt misschien naar Kampen. Behalve Hart voor Kampen heeft nog geen enkele andere politieke partij zich uitgelaten over de parkeermogelijkheden voor bezoekers aan de IJsselkogge.

Europarcs De IJssel Eilanden ligt naast de deur. Een park met 400 huisjes zorgt voor extra bezoekers. Er worden steeds meer appartementen in de binnenstad gebouwd op basis van het 0-vergunningregeling. Dat betekent dat deze toekomstige bewoners geen parkeervergunning kunnen aanvragen en elders moeten parkeren. Ook verdwijnen steeds meer parkeerplaatsen in de binnenstad.

“Het onderzoek van Mobycon wees uit dat van alle parkeerplaatsen in de binnenstad en een aangrenzend (deel van Zuid en Brunnepe), 40% van die parkeerplaatsen een parkeerdruk kent van 90%. 20% van de plaatsen kent zelfs een parkeerdruk van 100%. De omliggende wijken zoals Zuid-Bovenbroek of Brunnepe staan ‘s avonds tjokvol met blik. Er kan dan geen auto meer bij. Men parkeert daarom maar op de stoep of in het gras. Wat moet er nog verder gebeuren om dit probleem nu eens serieus op te pakken?” vraagt Piet Bergstra zich af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *