Cruyff Court: Niemand wil sluiting!

Cruyff Court: Niemand wil sluiting!

KAMPEN – CDA Kampen en Hart voor Kampen trekken samen op tegen de sluiting van het Cruyff court. Raadslid Niek Teune (CDA): “In het verleden heeft Piet Bergstra zich buitengewoon ingezet voor het veld en het terugdringen van de overlast. Dat is reden dat ik contact gezocht heb met de partij en gevraagd om samen op te trekken.”

Piet Bergstra (Hart voor Kampen): “Natuurlijk doen we dat! Sluiting van het Cruyff court wil niemand. We doen daar zoveel kinderen mee tekort. Samen met het CDA hebben we daarom een aantal schriftelijke vragen gesteld aan het college.”

Een kind staat bij het hek met een bal onder z’n arm. Hij wil graag voetballen maar dat kan niet. Ondanks de zomervakantie en het mooie weer, is het hek gesloten. ‘Alleen nog voor feestjes en partijtjes’, laat een andere voetballer weten. De gemeente heeft daartoe besloten en ziet geen andere oplossing.

Gemeente Kampen: “De sluiting van het veld is niet vanwege een acute situatie van overlast maar het gevolg van een handhavingsverzoek. Dat verzoek werd eerder dit jaar gedaan. Het ging om (geluids)overlast door het gebruik van een toestel. Bij een geluidsmeting bleek er een overschrijding van de normen die hiervoor gebruikt worden.”

De gemeente is eigenaar van het Cruyff Court. Zij is verplicht om maatregelen te nemen om die (geluids-)overlast te beëindigen. Er is door de gemeente gekeken naar verschillende mogelijkheden om dit te doen. Door de aard van de overlast bleef er helaas niets anders over dan het veldje te sluiten.

“Dit is geen uitzondering. Het is op meer plekken in het land is gebeurd. In vergelijkbare gevallen werden gemeenten door de rechter in het ongelijk gesteld en moesten speelvoorzieningen gesloten worden”, aldus gemeente Kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *