Ludiek protest tegen sluiting Cruyff Court in Brunnepe

Ludiek protest tegen sluiting Cruyff Court in Brunnepe
Foto © Marco Westendorp

Nadat er al meerdere acties waren geweest om het ongenoegen tegen de sluiting van het Cruyff Court in Brunnepe kenbaar te maken, volgde er ook zondagmiddag 13 augustus weer een protest.

Tot nu toe zijn er al spandoeken opgehangen, handtekeningen verzameld en is er een protest geweest bij het gemeentehuis. En  vandaag hebben rond 15.00 uur meerdere mensen zich verzameld rond het Cruyff Court, dat  gelegen is tussen de Dorpstraat en de Troelstrasingel in Brunnepe. De hekken zijn op slot, gevoetbald kan er dus niet. Wel wordt er koffie en frisdrank uitgedeeld aan buurtbewoners en aanwezigen die zijn komen kijken. De initiatiefnemers hebben bij wijze van protest een spelletjesmiddag georganiseerd om op deze manier aandacht te vragen.

De gemeente heeft in een brief aan de buurtbewoners laten weten dat het Cruyff Court afgelopen week gesloten ging worden na klachten door de buurt van overlast. Al sinds de komst van het veld ondervinden buurtbewoners overlast van het veld. Er zijn verschillende maatregelen genomen om de overlast te verminderen, maar niet met het gewenste resultaat.

Een veelgehoorde klacht was die van geluidsoverlast, vooral veroorzaakt door ballen die hard tegen de hekken knallen. Hierbij worden de geluidsnormen overschreden dus is er besloten dat de hekken op slot gaan en alleen nog geopend worden als er een activiteit door de gemeente georganiseerd wordt. Dit tot ongenoegen van verschillende buurtbewoners en de jeugd die hier veel gebruik van maakt.

Foto © Marco Westendorp

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *