Jeugd veroorzaakt vernieling en overlast aan de IJssel: Gemeente Kampen neemt maatregelen

Jeugd veroorzaakt vernieling en overlast aan de IJssel: Gemeente Kampen neemt maatregelen

In het afgelopen weekend, op 8 en 9 juli, heeft de jeugd aan de oevers van de IJssel voor enorme schade en overlast gezorgd op de landtong voor het NS station ( W.S.V. IJsselmuiden te Kampen)

Een karakteristieke treurwilg die al jarenlang langs de IJssel staat, is volledig verbouwd tot een hangplek, waarbij zelfs een liaan aan de boom werd bevestigd. Illegaal werden takken van de boom afgezaagd en een houten constructie werd met lange schroeven aan de stam bevestigd. Naast deze vernieling werden ook grote hoeveelheden zwerfvuil aangetroffen, waaronder een BBQ en twee kratten met lege flesjes. Milieuagent Becker, die ter plaatse was, verwijderde in totaal zes vuilniszakken met afval.

Milieuagent Becker heeft zijn afschuw uitgesproken over deze grove schending van de regels en de aanzienlijke schade die aan de natuur is toegebracht: “Als milieuagent vind ik dit een grove schade en hierbij alle regels zijn overtreden. Er zal in overleg worden gegaan met de Gemeente Kampen om deze locatie af te sluiten om verdere overlast en vernieling te voorkomen.”

Als reactie op de vernielingen en overlast heeft Milieuagent Becker aangekondigd dat hij in overleg zal gaan met de Gemeente Kampen om maatregelen te nemen. Een van de voorgestelde acties is het afsluiten van deze locatie om verdere overlast en vernieling te voorkomen. Door de toegang tot deze specifieke plek te beperken, hoopt de gemeente de jeugd te ontmoedigen om dergelijk gedrag in de toekomst te herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *