Bollenvelden in de omgeving van Kampen

Bollenvelden in de omgeving van Kampen
Foto © KampenLive

Misschien bent u er al langs gekomen en heeft u de kleurenpracht van de bloeiende tulpen al gezien, misschien ook nog niet. Als dit laatste nu het geval is dan is het zeker een aanrader om dit nog te gaan doen. Op fietsafstand van Kampen zijn de eerste velden met tulpen die volop in bloei staan al te zien.

Momenteel staat zo’n 30% van de velden in bloei en de verwachting is dat eind mei de bloemen weer verdwenen zijn. De bloembollen worden dan gekopt. Dit wordt gedaan om een sterke bol te krijgen, waaruit later dan weer een nog grotere en mooiere tulp kan bloeien.

Op dit moment komen talloze bezoekers uit alle hoeken van het land en de wereld naar Flevoland voor een bezoek aan de bollenvelden. Het hart van de Tulpenroute zijn de drie autoroutes en er zijn ook een drietal fietsroutes. De routes zijn goed herkenbaar aan de bewegwijzering die overal langs de routes staat.

Meer informatie is te vinden op: Tulpenroute Flevoland | 15 april – 7 mei 2023

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *