Jonge debaters Hoornbeeck College Kampen winnen Hoornbeeck Debat Challenge 2023

Jonge debaters Hoornbeeck College Kampen winnen Hoornbeeck Debat Challenge 2023
De vier winnaars van het debat Foto © Hoornbeeck college

Vier leerlingen van het Hoornbeeck College Kampen hebben vorige week de jaarlijkse Hoornbeeck Debat Challenge gewonnen. Het was een verhitte strijd in het Stadskantoor te Middelburg, nadat de debat-voorronden op locatieniveau hadden plaatsgevonden.

De felbegeerde wisselbeker werd in de finale toegekend aan het team dat de beste kwaliteit van argumentatie, presentatie en taakverdeling liet zien. De jury bestond uit Chris Stoffer, Tweede Kamerlid van de SGP, Wilco Neeskens, een ondernemer en Gert van Leeuwen, lid van het College van Bestuur van het Hoornbeeck College.

De finalisten debatteerden over actuele stellingen, zoals ‘Iedereen moet na de middelbare school een jaar het leger in’, ‘Het gebruik van Tiktok moet worden verboden’, ‘De dierenarts moet gratis zijn voor mensen met een minimumloon’ en ‘Beter een veld vol zonnepanelen dan een weiland vol koeien’. Onder leiding van debatleider Riekelt Pasterkamp namen de teams het tegen elkaar op.

De leerlingen van het Hoornbeeck College Kampen lieten zien dat ze goed voorbereid waren en dat ze overtuigende argumenten hadden voor de stellingen. Ze wisten hun standpunten helder over te brengen en hielden zich goed aan de taakverdeling binnen het team. Dit resulteerde in een overtuigende overwinning voor het team van het Hoornbeeck College Kampen.

De Hoornbeeck Debat Challenge is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij leerlingen van het Hoornbeeck College de kans krijgen om hun debatkunsten te tonen. Het is een uitstekende gelegenheid voor studenten om te leren hoe ze hun argumenten effectief kunnen overbrengen en hoe ze hun presentatievaardigheden kunnen verbeteren.

De winnende leerlingen van het Hoornbeeck College Kampen kunnen trots zijn op hun prestatie. Ze hebben laten zien dat ze beschikken over uitstekende debatkwaliteiten en dat ze in staat zijn om hun standpunten op een overtuigende manier te presenteren. Het is duidelijk dat deze jonge mensen in de toekomst nog veel meer successen zullen behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *