Deelnemers 2bruggenloop dwars door de Bovenkerk (Foto’s)

Deelnemers 2bruggenloop dwars door de Bovenkerk (Foto’s)
Foto © KampenLive

Zaterdag, 25 maart stond de Ned Air 2Bruggenloop weer op het programma. Met 1600 deelnemers en 40 businessrun teams was de Ned Air 2Bruggenloop 4 weken voor de start al volledig uitverkocht. 

De weersvooruitzichten voor deze dag waren niet al te best: veel regen en wind, maar de sfeer was er niet minder om op het van Heutzplein dat als start en finishterrein fungeerde. Aan de flinke rollers op de IJssel was goed te zien hoe hard het waaide wat het lopen zwaar maakte. In het Reevediep, dat ook in het parcours opgenomen was voor de halve marathon, was het af en toe echt ‘in de wind hangen’.

Vorig jaar liep het parcours nog noodgedwongen om de Oudestraat heen, maar nu alle coronamaatregelen zijn opgeheven keerde de 2Bruggenloop weer terug in de Oudestraat. Na de start op de IJsselkade, liepen de lopers over de Buitenkade, en sloegen daar af om de Oudestraat in te gaan. Ze passeerden het Koeplein en liepen vanaf de Vispoort de Stadsbrug op. Na de nodige kilometers en de 2 bruggen kwamen de deelnemers onder de Broederpoort en daarna via de Torenstraat, onder de Nieuwe Toren door weer de Oudestraat in.

Naast de kidsrun, de 10 kilometer en de halve marathon was er de cityrun van 5 kilometer die dwars door de imposante Bovenkerk liep waar live orgelspel te horen was. Je zag de lopers hier zichtbaar genieten.

Wederom een prachtig loopevenement waar Kampen trots op mag zijn.

Foto’s © KampenLive – Jet Kattenberg en Ewald Pikkert.
Video Yrsa Kattenberg.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *