GroenLinks Kampen trots op verkiezing van Niels Jeurink als Statenlid

GroenLinks Kampen trots op verkiezing van Niels Jeurink als Statenlid
Niels Jeurink photo©gwenmustamu

GroenLinks Kampen is in haar nopjes met de verkiezing van Niels Jeurink als Statenlid in de provincie Overijssel. Jeurink is al acht jaar raadslid voor GroenLinks in Kampen en heeft zich altijd ingezet voor duurzaamheid, natuur en ruimtelijke ontwikkeling. De verkiezingscampagne van GroenLinks in Kampen was een groot succes, met maar liefst 1.882 stemmen in de stad. Van die stemmen waren er 661 voor Jeurink, wat hem een van de vier GroenLinks Statenleden in Overijssel maakt.

Jeurink is blij met zijn verkiezing, maar het was niet gemakkelijk om de positie te verkrijgen. “Ik stond oorspronkelijk op de vijfde plaats op de lijst,” legt hij uit, “maar een van de kandidaten moest zich helaas om gezondheidsredenen terugtrekken. Daardoor schoof ik een plek op en word ik Statenlid.” Desondanks is Jeurink opgetogen over zijn nieuwe functie en kijkt hij uit naar het aanpakken van belangrijke vraagstukken op het gebied van natuur, landbouw, ruimte en energie in de provincie.

GroenLinks Kampen is ook trots op het feit dat Jeurink de eerste GroenLinkser uit Kampen is die een positie in de Provinciale Staten bekleedt. “Dit is een historisch moment voor onze partij en voor onze stad,” aldus een woordvoerder van GroenLinks Kampen. “We zijn trots op Niels en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.”

De benoeming van de Statenleden vindt plaats op woensdag 29 maart in het provinciehuis in Zwolle. De bijeenkomst is openbaar en geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze bij te wonen. GroenLinks Kampen hoopt dat veel inwoners van Kampen de gelegenheid zullen nemen om Jeurink te feliciteren met zijn nieuwe functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *