Ook in Kampen, de JA-sticker voor het ontvangen van ongeadresseerd drukwerk

Ook in Kampen, de JA-sticker voor het ontvangen van ongeadresseerd drukwerk

Vanaf 1 april 2023 wordt in de Gemeente Kampen de JA-sticker ingevoerd. Deze nieuwe maatregel heeft gevolgen voor het verspreiden van ongeadresseerd drukwerk, zoals folders. In plaats van dat je automatisch alle folders ontvangt, moet je vanaf nu de kleine groene JA-sticker op je brievenbus plakken als je de folders wel wilt blijven ontvangen.

Het nieuwe systeem van de JA-sticker is bedoeld om de hoeveelheid papierafval te verminderen en zo bij te dragen aan een beter milieu. Doordat je alleen nog folders ontvangt als je daar expliciet toestemming voor geeft, wordt er minder papier verspild. Het gebruik van de JA-sticker is daarom een positieve stap naar een duurzamer en milieuvriendelijker Kampen.

Maar wat als je de folders niet meer wilt ontvangen? Dan plak je de NEE-sticker op je brievenbus. Deze sticker kun je ook ophalen bij de gemeente, lokale supermarkten en drogisterijen. Als je geen sticker op je brievenbus hebt, dan ontvang je geen ongeadresseerd drukwerk meer.

De JA-sticker is te vinden in het folderpakket van maart en is daarnaast ook op te halen bij verschillende punten in de Gemeente Kampen. Zo kun je de stickers halen bij de gemeente, lokale supermarkten en drogisterijen. Daarnaast kun je de stickers ook bestellen via spotta.nl.
Het is belangrijk om te weten dat de invoering van de JA-sticker geen invloed heeft op de verspreiding van geadresseerd drukwerk, zoals post en tijdschriften. Deze blijven gewoon bezorgd worden zoals je gewend bent.

Kortom, vanaf 1 april 2023 geldt in de Gemeente Kampen de JA-sticker voor het ontvangen van ongeadresseerd drukwerk. Wil je graag de folders blijven ontvangen? Plak dan de kleine groene JA-sticker op je brievenbus. Ben je juist klaar met al dat papier in je brievenbus? Plak dan de NEE-sticker op je brievenbus. Zo draag je bij aan een duurzamer en milieuvriendelijker Kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *