Kark’n in ‘t Kampers

Kark’n in ‘t Kampers

Tijdens de kerkdienst van zondag 19 maart zal in de Westerkerk de boodschap van het evangelie in de moedertaal van vele kerkgangers (het Kampers) overgebracht worden. Dominee Klaas van der Kamp, een bekende voorganger die regelmatig kerkdiensten in streektalen houdt, zal de dienst begeleiden.

“Dominee Klaas van der Kamp doet het vaker en als kerkenraad hebben we om meerdere redenen dit idee opgepakt. Uit onderzoek blijkt dat het horen van het evangelie in je “moers taal“ het meest direct binnenkomt. Wij zijn als Westerkerk gevestigd in Kampen Noord, oftewel Bruneppe waar heel veel Mensen wonen die kampers Spreken.“

De Westerkerk is een kerk die zich inzet voor de gemeenschap en deze dienst in het Kampers is daar een mooi voorbeeld van. Door het organiseren van een kerkdienst in het Kampers, toont de kerk haar betrokkenheid bij de gemeenschap en haar culturele diversiteit. Het is een stap in de goede richting om mensen bij elkaar te brengen en een gemeenschappelijk doel te delen.

Het is mooi om te zien dat de Westerkerk deze traditie uit lang vervlogen tijden heeft opgepakt en deze opnieuw tot leven heeft gebracht. Het is niet alleen een manier om de band tussen de kerk en de gemeenschap te versterken en om het evangelie op een begrijpelijke en persoonlijke manier te verspreiden, het is ook een mooie manier om de lokale cultuur, het Kamper dialect en tradities te behouden en door te geven aan volgende generaties.

Voor hen die de dienst dienst niet kunnen bijwonen is er de mogelijkheid om mee te kijken via Youtube – https://www.youtube.com/@WesterkerkKampen/streams of via www.hervormdkampen.nl,

Niet alleen de preek zal in het Kampers te horen zijn, ook word er gebeden en gezongen in het Kampers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *