Gemeente Kampen start proef met verkeersmaatregelen op rotonde Europa-allee – Kamperstraatweg

Gemeente Kampen start proef met verkeersmaatregelen op rotonde Europa-allee – Kamperstraatweg

Aankomende maandag 6 maart 2023 start de gemeente Kampen met een proef om de verkeersveiligheid en doorstroming op de rotonde Europa-allee – Kamperstraatweg te verbeteren. Deze proef wordt uitgevoerd in samenwerking met het Pieter Zandt College en de politie en heeft als doel om scholieren te stimuleren de verplichte rijrichting te volgen en het aantal oversteekpunten te beperken.

Een belangrijk onderdeel van deze proef is het instellen van een verplichte rijrichting bij de uitgang van de fietsenstalling van het Pieter Zandt College. Scholieren worden verplicht om in de richting van de rotonde Venedijk-Kamperstraatweg te fietsen. Daarnaast wordt het pad ten westen van het Pieter Zandt College op schooldagen tussen 10.00 en 16.00 uur afgesloten, zodat scholieren van het college straks via de rotonde Venedijk-Kamperstraatweg en het fietspad langs de Kamperstraatweg naar de oversteek van de Europa-allee rijden.

Door deze maatregelen te nemen, denken de gemeente Kampen, het Pieter Zandt College en de politie het tegen de rijrichting in fietsen door (schoolverlatende) fietsers op de rotonde te beperken. Dit zal de verkeersveiligheid ten goede komen en het reistijdverlies voor het gemotoriseerd verkeer op de Europa-allee beperken.

Op de lange termijn werkt de gemeente Kampen aan een permanente oplossing om de verkeersveiligheid van de schoolroutes en de doorstroming op de rotonde Europa-allee – Kamperstraatweg te verbeteren. Deze proef is een belangrijke stap in de goede richting en zal naar verwachting bijdragen aan een veiliger en beter doorstromende verkeerssituatie op deze drukke rotonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *