Omwonenden bezorgd over tijdelijk parkeerterrein aan Bovenhavenstraat

Omwonenden bezorgd over tijdelijk parkeerterrein aan Bovenhavenstraat

Bewoners van de Bovenhavenstraat maken zich zorgen over de in- en uitrit van het tijdelijke parkeerterrein dat bedoeld is voor bouwvakkers die werkzaam zijn aan de oude HBS in Kampen. De in- en uitrit ligt aan de Bovenhavenstraat en omwonenden vinden dit een onveilige situatie. De lokale politie is nog niet geraadpleegd over de veiligheid van de situatie. Reden voor de lokale politieke partij Hart voor Kampen om vragen te stellen aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Volgens Hart voor Kampen heeft het bouwbedrijf de mogelijkheid bekeken om de in- en uitrit aan de achterzijde van het terrein te plaatsen, langs het garagebedrijf en het tankstation. Dit werd echter afgewezen omdat het privéterrein is en het voor overlast voor omwonenden zou zorgen. Daarom heeft het bedrijf gekozen voor de in- en uitrit aan de Bovenhavenstraat en de gemeente is hiermee akkoord gegaan.

Maar omwonenden vinden dat de in- en uitrit voor een onoverzichtelijke verkeerssituatie zorgt. Er bevindt zich een pand in zicht, er zijn twee scherpe bochten op korte afstand, de stoep is smal, de hekken worden voorzien van doek en het is een drukke fiets- en verkeersroute. Veel verkeer dat vanuit Kampen naar IJsselmuiden wil, maakt gebruik van de Bovenhavenstraat vanwege de kortere afstand dan via de Molenbrug. Ook veel fietsers, waaronder leerlingen van de Hoornbeeck en Pieter Zandt, maken gebruik van deze route.

Het parkeerterrein aan de voorzijde van het terrein zorgt ook voor overlast, maar dan voor bewoners aan de Bovenhavenstraat. Hart voor Kampen wil weten of de politie is geraadpleegd over de veiligheid van de situatie en of er een omgevingsvergunning is verstrekt.

De gemeente is samen met het bouwbedrijf ter plaatse gaan kijken en zal de uitkomst van het bezoek op locatie terugkoppelen. Mocht blijken dat de situatie gevaarlijk is, dan zal het bouwbedrijf opnieuw kijken naar de mogelijkheid om de in- en uitrit anders te positioneren. Omwonenden hopen dat er snel een oplossing komt voor de onveilige situatie en dat er rekening wordt gehouden met de veiligheid van alle weggebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *