Kamper gemeenteraad op excursie naar Castellum Hoge Woerd Utrecht

Kamper gemeenteraad op excursie naar Castellum Hoge Woerd Utrecht

De gemeenteraad van Kampen gaat op excursie naar Castellum Hoge Woerd in Utrecht om meer kennis op te doen. Het voorstel daartoe werd ingediend door commissie- en raadslid Piet Bergstra van Hart voor Kampen tijdens de commissievergadering Bestuur en Samenleving. In museum Hoge Woerd is onder andere een 2000 jaar oud Romeins schip te bewonderen met zijn complete inventaris. De raad gaat in gesprek met mensen uit de praktijk over de museale mogelijkheden, het aanbod van archeologie, fietsroutes, workshops, audiotours, rondleidingen en meer.

Het idee voor de museumexcursie kwam van Ria en Rob Busser, die hun voorstel in een brief aan het college en de gemeenteraad deden. Het museum biedt naast het schip ook het archeologisch Museum, een theaterzaal, een centrum voor natuur- en milieueducatie en een café-restaurant. Het bezoek aan Hoge Woerd zou kunnen helpen om te vertalen van Romeinen en forten naar de IJsselkogge en Hanzesteden.

Een aantal partijen heeft ingestemd met het voorstel, met als kanttekening dat het de huidige processen niet mag verstoren. Bergstra benadrukt dat deze excursie bedoeld is om informatie naar museale mogelijkheden op te halen en dat de raad eerst nog een plek moet vinden waar de IJsselkogge kan komen te staan. Met deze excursie zet de raad echter wel al een stap verder.

Museum Hoge Woerd is een groeiende topattractie in Utrecht, waar bezoekers de geschiedenis van mens en landschap kunnen ontdekken. De excursie van de gemeenteraad van Kampen zal in maart plaatsvinden en zal naar verwachting een waardevolle ervaring zijn voor de betrokkenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *