Performance art in Stedelijk Museum Kampen

Performance art in Stedelijk Museum Kampen
Foto's © KampenLive

Vrijdagmiddag 17 februari klokslag drie uur, het is nog rustig in het museum met een enkele verdwaalde bezoeker. De tentoonstelling van Carolein Smit en de gebroeders Miedema is nog een korte tijd te bezichtigen namelijk tot 5 maart. Hierin zijn beeldhouwwerken van Carolein Smit te zien, waarin het Achtste werk van barmhartigheid, centraal staat. Het is een oproep om met meer respect met de natuur, de dieren en de medemens om te gaan. 

Op de bovenste verdieping van het museum is een kleine expositieruimte ingericht genaamd ‘The Gallery’. Deze is bestemd voor kortdurende exposities. En dat is waar we deze middag voor aanwezig zijn, er wordt een nieuwe expositie geopend. Kunstenaar Alioune Diagne werkt hier de komende weken aan het te vormen kunstwerk. Diagne is een beeldend kunstenaar en danser uit Senegal die sinds 2017 in Kampen woont en werkt.

Het museum heeft Diagne gevraagd om een muurschildering te maken op de momenten dat het museum geopend is. Je kunt de kunstenaar dan al dansend en schilderend aan het werk zien. Diagne opent deze vrijdagmiddag de expositie, waarbij de eerste contouren van de muurschildering te zien zijn, al dansend. Aan het eind nodigt hij de bezoekers die aanwezig zijn uit om samen met hem te dansen. ‘En hiermee is The Gallery’ omgetoverd tot atelier voor de komende vier maanden.

De kunstenaar zelf aan het werk zien? Dat kan, Diagne werkt in ieder geval op woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 in het museum. De tentoonstelling is te zien vanaf 18 februari tot en met 19 juni 2023.

Ga kijken, het is een mooie laagdrempelige manier om performance art in Kampen te aanschouwen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *