Grote studieboekenleverancier TLC Studystore en Studers stopt per direct

Grote studieboekenleverancier TLC Studystore en Studers stopt per direct

Zwolle / Kampen – Wie kende het niet? Van Dijk’s boekenhuis die je boeken leverde als je na de schoolvakantie weer begon met school of college. Een tijd terug is het overgenomen door TLC en gingen ze verder onder de namen Studystore en Studers. Maar deze boekenleverancier voor het MBO, HBO en de Universiteit houdt er per direct mee op.

In september van afgelopen jaar regende het al klachten van studenten die maar bleven wachten op boeken die maar niet kwamen. Uiteindelijk bleek dat het bedrijf TLC de enorme vraag en de daarbij behorende logistieke afhandeling niet aan kon. Op de website wordt nu gemeld dat het niet meer mogelijk is om boeken te bestellen. “Voor reeds geplaatste bestellingen doen we ons uiterste best deze te leveren. Als dit niet lukt, dan ontvang je automatisch je geld terug.”. Het bedrijf stopt per direct. De 26 medewerkers staan op straat.

Ruim 80 jaar geleden opende oprichter W.C. van Dijk op 3 juli 1937 de eerste winkel in de binnenstad van Kampen en handelde Van Dijk’s boekhuis alleen in tweedehands boeken. The Learning Network (TLC) stelt dat ze jaarlijks meer dan 12 miljoen studieboeken, 4 miljoen digitale licenties en verschillende studiematerialen aan leerlingen en studenten van het voortgezet onderwijs, mbo, hbo, wo en aan de zakelijke markt leverde. In het hoogseizoen kwamen er ook nog eens ruim 2500 studenten vakantiewerk bij het bedrijf doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *