Gemeente Kampen doneert 1 euro per inwoner aan Giro555 voor hulp aardbevingen

Gemeente Kampen doneert 1 euro per inwoner aan Giro555 voor hulp aardbevingen
Foto © KampenLive

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen heeft besloten 1 euro per inwoner te doneren aan Giro555 voor hulpverlening na de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dat komt afgerond neer op een bedrag van € 55.000. Dit maakt burgemeester Sander de Rouwe vanavond bekend bij de inzamelingsactie van de moskee, die wordt gehouden aan de Energiestraat 31 te Kampen.

De gemeente staat op verschillende manieren in contact met de Turkse gemeenschap in Kampen en ook met inwoners van Syrische komaf.

Burgemeester Sander de Rouwe: “De beelden die we dagelijks voorbij zien komen, laten niemand onberoerd. En ook in de gemeente Kampen wonen de nodige familieleden en bekenden van getroffenen in Turkije en Syrië. We zien onder inwoners veel meeleven, dat leidt tot de nodige inzamelacties van geld en goederen door particulieren, (sport)verenigingen en kerken. Dat doet ons goed. Als gemeente dragen we graag een steentje bij en hopen dat het bedrag door inwoners en ondernemers uit de Kamper samenleving minimaal wordt verdubbeld.”

Osman Öztürk, voorzitter van de moskee in Kampen, laat weten: “Wij zijn in alle verdrietige omstandigheden ontzettend dankbaar met dit gebaar van de gemeente om op deze manier bij te dragen. Het zou mooi zijn als de Kamper gemeenschap dit onderstreept.”

Jeroen Kanis, voorzitter van het samenwerkingsverband Kerken in Kampen weet dat in verschillende kerken de nodige acties op stapel staan: “Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen direct de handen ineenslaan om inzamelingsacties op touw te zetten. Ik verwacht dat er de komende dagen het nodige zal worden opgehaald en dat is, helaas, hard nodig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *