Nieuw fietspad tussen IJsselmuiden en Genemuiden geopend

Nieuw fietspad tussen IJsselmuiden en Genemuiden geopend

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de herinrichting van de bebouwde kom in IJsselmuiden en Grafhorst en vernieuwing van de fietsroute langs de N760 van IJsselmuiden naar Genemuiden. Hiermee zijn belangrijke stappen gezet in de verbetering van de verkeersveiligheid. Vanaf deze week kunnen scholieren en andere fietsers weer gebruik maken van het vernieuwde fietspad.

Vernieuwde inrichting bebouwde kom
Met het onderhoud aan de N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden wordt gewerkt aan verbetering van de verkeersveiligheid. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn veilige oversteeklocaties van de N760 en de realisatie van een duidelijke overgang van het gebied binnen en buiten de bebouwde kom. Ook is het openbaar groen vernieuwd. Door de nauwe samenwerking tussen provincie Overijssel, gemeenten Kampen en Zwartewaterland en Waterschap WDOD heeft Schagen Infra uit Hasselt zoveel werk kunnen verzetten.

‘In Overijssel investeren we in het veiliger maken van onze infrastructuur. Een breder fietspad langs de N760 betekent niet alleen comfortabeler fietsen, het is ook een stuk veiliger. Samen met gemeenten nemen we risico’s weg op onze wegen en fietspaden, want we willen dat iedereen in Overijssel elke dag veilig thuis komt.’ aldus gedeputeerde Bert Boerman.

Veilig fietsen
Voor het grootste deel van het traject van IJsselmuiden tot Genemuiden zijn alle vrij liggende fietspaden vernieuwd en verbreed tot een 3,5 meter breed fietspad. Ook zijn nieuwe markeringen aangebracht om meer duidelijkheid en veiligheid te bieden voor fietsers. In de bebouwde kommen ligt het fietspad vrij aan één kant en oversteeklocaties van de N760 zijn verbeterd met behulp van verkeersgeleiders.

Richard Boddeus, wethouder mobiliteit gemeente Kampen: ‘Als gemeente willen we het gebruik van de fiets als duurzaam en gezond vervoermiddel stimuleren. Dat vraagt om goede en veilige voorzieningen. Met de aanpassingen aan de N760 geven we fietsers, waaronder veel scholieren, meer de ruimte. IJsselmuiden krijgt door deze nieuwe inrichting ook een aantrekkelijkere entree richting het dorp. We hebben veel waardering voor het resultaat en de manier waarop de provincie Overijssel dit project in samenspraak met gemeenten uitvoert.’

Wat staat nog meer gepland voor de N760?
Het werk is flink op stoom en in volgende fasen wordt de rest van het werk uitgevoerd. Zoals duidelijke entrees bij binnenrijden van de bebouwde kom, vervanging van het wegdek van de N760 en onderhoud aan de Thomsonbrug. Om dit uit te voeren, houden we vast aan een goede samenwerking met de partners en de omgeving. Ondanks perioden van mindere bereikbaarheid blijkt de omgeving tevreden met de eerste resultaten.

Waarom wordt de N760 verbeterd?
De N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden vraagt om groot onderhoud. Als eindresultaat willen we een weg met veilige kruisingen, duidelijke markeringen van de bebouwde kom en een nieuw, veilig fietspad. Een weg die voorbereid is op de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *