Waterschap repareert lekke rioolleiding op Kampereiland

Waterschap repareert lekke rioolleiding op Kampereiland
Foto ter illustratie

Medewerkers van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zijn momenteel druk bezig met het repareren van een kapotte persleiding aan de Nesweg op het Kampereiland. De persleiding is verantwoordelijk voor het afvoeren van rioolwater afkomstig van huishoudens en (agrarische) bedrijven. Volgens verwachting zal de reparatie vanavond voltooid zijn.

Om de breuk te kunnen repareren, wordt bemaling toegepast en is het gegraven gat naar de persleiding toe verstevigd met damwanden om instorten te voorkomen. Rioolgemaal IJsselmuiden aan de Bergweg is tijdelijk stilgezet om te voorkomen dat er meer rioolwater door de kapotte persleiding stroomt. Het rioolwater dat zich hierdoor ophoopt, wordt in tankwagens gepompt en afgevoerd naar de rioolwaterzuivering in Zwolle.

Het regenachtige weer maakt de reparatieklus extra moeilijk. Het weiland waaronder de persleiding loopt, is nat en verzadigd. Bovendien stroomt er momenteel veel regenwater naar rioolgemaal IJsselmuiden toe. Hoewel het waterschap zijn uiterste best doet om al het rioolwater op te pompen en af te voeren, bestaat er een risico op zogeheten overstorten in de nabije omgeving. Een overstort betekent dat het rioolstelsel het vele regen- en rioolwater niet kan verwerken en op bepaalde plekken overstroomt. Dit water komt dan ongezuiverd in buitenwater terecht, zoals kanalen, sloten en vijvers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *