Wiebren de Jong nieuwe hoofdtrainer IJVV Vrouwen 1

Wiebren de Jong nieuwe hoofdtrainer IJVV Vrouwen 1
Foto © KampenLive

IJVV is blij te kunnen melden dat het met Wiebren de Jong een nieuwe hoofdtrainer heeft gevonden voor de eerste dames selectie, er is inmiddels een contract getekend voor 1 jaar. Wiebren de Jong is 65 jaar, geboren in Friesland en sinds 2017 woonachtig in Zwolle. Hij is de trotse vader van 4 kinderen en is 34 jaar werkzaam geweest in het onderwijs, waar hij les heeft gegeven aan alle groepen en bovenschools directeur van 14 basisscholen is geweest.

Na zijn afscheid van het onderwijs ging de Jong aan de slag als trainer van verschillende clubs. Zo heeft hij diverse jeugdteams getraind van SVI en SV Nieuwleusen en ’t Fean’58 uit Surhuisterveen. Met de jeugdteams behaalde hij diverse hoge klasseringen. Later is hij ook is hij assistent trainer geweest bij het eerste elftal van deze laatste club. Vervolgens maakte hij de overtap naar Rottevalle om daar als assistent-trainer van de eerste selectie aan de slag te gaan

Zijn eerste kennismaking met het damesvoetbal kwam doordat hij hoofdtrainer werd van st ONT/Rottevalle Vrouwen 1. Na een kampioenschap in de vierde klas werd een keurige positie in de middenmoot van de derde klas bereikt. Na een periode in Rottevalle werd Wiebren assistent-trainer bij de beloftes van PEC Zwolle Vrouwen om later teammanager te worden van dit elftal. Een rol die hij tot aan het eind van het seizoen blijft vervullen.

Momenteel is Wiebren naast teammanager bij PEC Zwolle ook trainer van ons eigen MO20 elftal. Dit doet hij samen met Marissa de Kleine sinds afgelopen zomer. De eerste periode werd ongeslagen afgesloten en werd promotie naar de 1ste klasse afgedwongen. Naast al deze activiteiten behaalde hij in 2017 ook zijn UEFA C diploma aan het CIOS in Heerenveen.

Dat hij niet alleen trainer is, maar ook oog heeft voor ontwikkeling van speelsters blijkt wel uit het feit dat hij bij zowel Nieuwleusen als bij ’t Fean ’58 initiator was van een voetbalschool voor de jeugd bij beide clubs. Iets waar ze tot op de dag van vandaag nog gebruik van maken!

“Met de aanstelling van Wiebren halen we een schat aan ervaring binnen. De technische commissie is er van overtuigd dat zijn manier van werken, zijn kijk op voetbal en zijn sociale karakter erg goed passen bij onze club en selectie. We wensen hem nog veel succes bij IJVV MO20-1 en PEC Zwolle en kijken uit naar de nieuwe samenwerking.” Aldus de Technische Commissie van IJVV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *