Oproep om mening te geven over het Koeienstrandje

Oproep om mening te geven over het Koeienstrandje
Foto © KampenLive / Marco Westendorp

Marjoleine de Vries en Paulien Korenberg, de initiatiefnemers van de petitie om het zogenaamde Koeienstrandje weer te herstellen tot openbaar stadstrand plaatsten vandaag het onderstaande bericht op hun Facebookpagina:

“Beste liefhebbers van het Koeienstrandje,

Dit voorjaar hebt u de petitie ondertekend om het Kamper Stadsstrand te herstellen. We hebben ontzettend veel mensen gesproken die blij waren dat er ‘iets’ gebeurde. Omdat de petitie door zoveel mensen werd gesteund en zoveel bekendheid kreeg, hoopten wij dat de zomer van 2022 er anders uit zou zien dan die van 2021. Maar helaas!

Hoewel het terras van Paviljoen Hanzezicht af en toe best gevuld was, bleef de ligweide aan de oever van IJssel akelig leeg. Dit bewijst in onze ogen dat het Kamper Stadsstrand echt weer verpest was voor de vele mensen die er zo gek op zijn. Maar dat zegt nog niets over de toekomst!

Wij zullen de petitie op 11 januari 2023 officieel aanbieden bij de raadscommissie. In de tussentijd willen wij jullie allemaal aanmoedigen om nog een keer actief via internet uit te spreken wat u vindt, en dit bericht ook te delen met mensen die een mening of informatie hebben over de situatie.

Er wordt momenteel namelijk bij de gemeente gewerkt aan een eindevaluatie van Paviljoen Hanzezicht. De proefperiode 2021/2022 is voorbij, en er komt een oordeel van onze gemeenteraad. Nu is dus hét moment om opnieuw in actie te komen en te laten weten dat wij ons vertrouwde strand terug willen – zonder hekken, beton, blubber en sluitingstijden.

Dit kan via stadsstrand@kampen.nl of via de facebookpagina van Gemeente Kampen: https://bit.ly/3WDi8k0.

Helpt u mee?? Het heeft absoluut zin als u massaal aan de gemeente laat weten wat u vindt! Wanneer wij allemaal onze stem laten horen, kan en zal de boodschap niet worden genegeerd.

Wij starten tevens een burgerinitiatief, met als doel het gebied te herstellen in haar historische staat. Een burgerinitiatief houdt in dat inwoners, de gemeenteraad verzoeken iets te besluiten. In dit geval dat er moet worden gezorgd voor de bescherming van cultureel erfgoed en tevens Natura2000 gebied.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *