Politiek bezwaar tegen ‘enquête’ Paviljoen Hanzezicht

Politiek bezwaar tegen ‘enquête’ Paviljoen Hanzezicht

KAMPEN – Via een berichtje op haar Facebookpagina vraagt gemeente Kampen de inwoners van Kampen om een ervaringen te delen over het Paviljoen Hanzezicht op het stadsstrand. Daarvoor zijn een aantal vragen geformuleerd. Antwoorden kunnen per e-mail worden ingestuurd, vóór 10 januari. De jeugd is belanghebbende dus hun mening is ook van belang. Zij werden immers van ‘hun’ stadsstrand ‘verjaagd’. Hart voor Kampen heeft daarom bezwaar aangetekend tegen deze gang van zaken en vragen gesteld.

“In het coalitieprogramma staat: ‘We willen dat alle jongeren in Kampen opgroeien in een kansrijke omgeving, waar aandacht is voor welbevinden’. “Ook het stadsstrand maakt bij de jeugd deel uit van hun welzijn”, aldus Piet Bergstra: “Ik heb dan ook bezwaar aangetekend. De jeugd wordt op deze manier niet bereikt want zij gaan geen open vragen beantwoorden. Er zijn voldoende mogelijkheden om snel informatie op te halen bij de jeugd, bv. door een korte online enquête. Gemeente Kampen heeft daarmee wel ervaring. Denk maar aan het burgerpanel. Daar kan het dus blijkbaar wel”.

Hart voor Kampen wil weten waarom het nu op deze manier moet. Daarnaast wil ze antwoord waar de datum van 10 januari op gebaseerd is. Dat is 17 dagen. Waarom niet 10 februari of maart? Wel heel erg kort, zo vlak voor Kerst en Oud en Nieuw. Het was allang bekend wanneer de vergunning voor de pilot van 2 jaar zou aflopen. Daarom vraagt Hart voor Kampen om de evaluatie aan te passen door een korte online enquête te publiceren. Op die manier kunnen ook jongeren hun mening geven over de afgelopen twee jaren.

“De jeugd is vandaag de dag helemaal thuis in de digitale wereld. Een wereld zonder smartphone en internet bestaat niet. Scrollen, scrollen en een beetje swipen. Daar zijn ze tegenwoordig veel tijd mee kwijt. De aandachtsspanne is ook zeer kort. De jeugd van tegenwoordig heeft aan één blik al voldoende. Ze zijn dus gebaat bij een korte online enquête en zeker niet bij open vragen die via een e-mail moeten worden ingestuurd. Klikken, volgende vraag. Klik, klik, klik en dan snel weer swipen naar Instagram of TikTok. Het moet kort en vooral snel. Het wachten is nu op antwoorden van de gemeente Kampen.” Aldus Bergstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *