Aanmelding melkbusschutters jaarwisseling weer mogelijk

Aanmelding melkbusschutters jaarwisseling weer mogelijk
Foto © KampenLive

De voorbereidingen voor de komende jaarwisseling zijn in volle gang. Om het traditionele carbidschieten tijdens Oud en Nieuw 2022 – 2023 veilig en verantwoord te laten verlopen, hebben gemeente, politie, brandweer en het Schuttersgilde evenals voorgaande jaren afspraken gemaakt over locaties en organisatie. Vanaf 22 november kunnen deelnemers aan het carbidschieten tijdens de jaarwisseling zich aanmelden als melkbusschutter in Kampen en IJsselmuiden.

Burgemeester en wethouders hebben in Kampen en IJsselmuiden 52 locaties aangewezen als schietlocatie. Voor elke schietlocatie is een contactpersoon nodig als aanspreekpunt. Alle deelnemers aan het melkbusschieten moeten zich uiterlijk 20 december 2022 aanmelden bij de gemeente. Hiervoor is de website www.kampen.nl/jaarwisseling is geactualiseerd voor de jaarwisseling 2022 – 2023.

Burgemeester Sander de Rouwe: “Het carbidschieten met melkbussen kent een lange traditie in Kampen, waar we trots op zijn. Veilig en verantwoord vuren staat voorop, waarbij we rekening houden met elkaar. In goede samenwerking met de schutters staan we voor een veilig en gezellig feest voor iedereen.”

Overige kernen en buitengebied
In het buitengebied en in de overige kernen van de gemeente Kampen heeft de gemeente geen plekken aangewezen voor het carbidschieten. Ook is aanmelding van schutters niet nodig. Maar ook in het buitengebied geldt: schiet veilig!

Aanmelden vuurkorven en vuurtonnen
Ook is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van vuur. Wie een vuurkorf of vuurton in de openbare ruimte wil gebruiken, moet deze aanmelden via de website www.kampen.nl/jaarwisseling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *