Weggeefkast in Flevowijk Kampen

Weggeefkast in Flevowijk Kampen
Foto © KampenLive

Sinds 19 oktober heeft Kampen in de Flevowijk een weggeefkast waar iedereen spullen kan brengen, ophalen of kan komen ruilen. Volgens de initiatiefnemer Henrike zijn het voor veel mensen momenteel zware tijden. Zij is daarom erg blij om op deze manier iets te kunnen betekenen voor de medemens. De weggeefkast staat er nu drie weken en er wordt al veelvuldig gebruik van gemaakt.

In de Weggeefkast Flevowijk bij de Leeghwaterstraat 5 kan iedereen verzorgingsproducten als maandverband, luiers, tandpasta, shampoo, wasmiddelen e.d. neerzetten. Ook (houdbare) voedselproducten (niet over datum) kun je er kwijt.

Niet alles kan in de weggeefkast gezet worden, gebruikte of aangebroken producten bijvoorbeeld kunnen niet gebruikt worden. Die moeten worden weggegooid en dat is jammer en tevens een kostenpost voor dit mooie initiatief. Wanneer de kast vol zit, kunnen spullen worden afgegeven bij huisnummer 5. Daar wordt het bewaard en in de kast gezet als er weer ruimte voor is.

Kom je spullen ophalen, dan mag je 2 of 3 producten meenemen. Zo blijft er ook nog wat over voor anderen.

Leuk om te vermelden is dat iemand een cadeaukaart van de Postcodeloterij van € 12,50 neer heeft gelegd. Mochten mensen dat willen doen, dan wel eerst de kaart activeren (uiterlijk 13 november).

Meer informatie is te lezen op de facebookpagina van Weggeefkast Flevowijk: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086917718499 

of mail naar: weggeefkastflevowijk@gmail.com

Spelregels:
     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *