Demonstratie tegen overlast asielzoekers in Kamper Plantsoen en Stationskwartier

Demonstratie tegen overlast asielzoekers in Kamper Plantsoen en Stationskwartier
Foto © KampenLive - Marco Westendorp

Donderdagavond hebben zich, voor de geplande raadsvergadering, voor het Kamper Stadhuis een kleine 100 personen verzameld om te demonstreren tegen de (zoals de demonstranten het noemen) overlast die asielzoekers veroorzaken in onder andere het Kamper Plantsoen en het Stationskwartier.

De oproep werd afgelopen week op diverse social media kanalen geplaatst om zoveel mogelijk demonstranten op de been te krijgen.
“We staan hier vanwege twee verkrachtingen, diefstallen uit de winkels, onveiligheid, geweldplegingen in het park en dingen die je niet te horen krijgt! Station Kampen Zuid is ook onveilig.” Aldus een van de demonstranten: “Het zijn allemaal dezelfde mensen die het doen, en daar komen we nu tegen demonstreren, zodat de gemeente Kampen daar eens wat tegen gaat doen. Afgelopen dinsdag zijn we met twintig man geweest, nu is het iets meer. Steeds meer Kampenaren ergeren zich er aan, het zit ze tot hier! Ik heb het idee dat de gemeente dat niet wil inzien.

Men is blij met de opkomst: “Als je je kop in het zand steekt gebeurd er niets! Door demonstraties als deze te organiseren hopen we de gemeente Kampen wakker te kunnen schudden. Er moet iets gebeuren, bijvoorbeeld een avondklok instellen voor asielzoekers, daar zijn wij ook voorstanders van. Wat hebben ze in de stad te zoeken zonder geld? Laat anders de gemeente Dronten er voor zorgen dat ze naar Dronten gaan en niet naar Kampen, dan zijn we er ook van af”

“Het is een belangrijk thema wat speelt bij een aantal mensen, ik waardeer het extra dat u hier vanavond bent, u geeft daarmee een signaal af van bezorgdheid en betrokkenheid. Het is mooi dat u hier bent.” Aldus burgemeester Sander de Rouwe die de demonstranten opriep te blijven zitten om het geagendeerde onderwerp over de ‘onrust’ bij te wonen.

Foto’s © KampenLive – Marco Westendorp

 

Hieronder de oproep zoals deze op social media te zien is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *