Wethouder Van den Belt opent Boekstartochtend IJsselmuiden

Wethouder Van den Belt opent Boekstartochtend IJsselmuiden

Afgelopen donderdagochtend (6 oktober) was de opening van de boekstartochtend in het Kulturhus in IJsselmuiden. Wethouder Bernard van den Belt was hierbij aanwezig. Hij hecht veel belang aan deze leesochtenden.

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band tussen (groot)ouder en baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders van boeken laat genieten. Tijdens de BoekStartochtenden lezen vrijwilligers gratis voor.

Beter gevoel voor taal
In de bibliotheek in Kampen zijn al een aantal jaar Boekstartochtenden. Sinds februari 2022 worden deze ochtenden ook gehouden in het Kulturhus in IJsselmuiden. Donderdagochtend 6 oktober was de start van het nieuwe seizoen. Wethouder van den Belt omarmt deze ochtenden. “Door kinderen voor te lezen krijgen ze een beter gevoel voor taal. En daardoor is de kans groter dat ze op school goed kunnen meekomen. Bovendien prikkelt het de fantasie van kinderen. Ik vind het overigens ook erg leuk om voor te lezen aan mijn eigen kinderen. Dik Trom is favoriet. Het is altijd weer een gezellig moment samen.”
Voorlezen, thee en speelgoed

Elke donderdag van 10.00 uur tot 11.30 uur lezen vrijwilligers voor in het Kulturhuis in IJsselmuiden. Dit doen zij in verschillende talen, want er zijn veel meertalige mensen die komen luisteren. Ondertussen is er koffie, thee en limonade. Er is speelgoed voor de kinderen en volwassenen kunnen een gezellig praatje maken. Van 11.00 tot 12.00 is er een BoekStartcoach spreekuur, voor tips over het voorlezen aan kleine kinderen.

Gratis toegang
De toegang is gratis, en iedereen van 0 – 4 jaar, en natuurlijk (groot)ouders/verzorgers, is van harte welkom. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de bibliotheek.

Meer weten? Kijk op BoekStart.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *