Mantelzorgwaardering vanaf 1 oktober aan te vragen

Mantelzorgwaardering vanaf 1 oktober aan te vragen

Mantelzorgers kunnen van 1 tot en met 31 oktober 2022 de jaarlijkse mantelzorgwaardering aanvragen bij de gemeente Kampen. Deze waardering is bedoeld voor iedereen die langere tijd intensieve zorg, hulp of ondersteuning biedt aan iemand in de directe omgeving.

In de gemeente Kampen kunnen mantelzorgers van 18 jaar en ouder een financiële vergoeding krijgen van € 100. Voor jonge mantelzorgers van 6 tot 18 jaar is er een tegoedbon van € 15. Mantelzorgers van 18 jaar en ouder die in de gemeente Kampen wonen, ontvangen daarnaast een bloemetje.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Veel inwoners bieden zorg aan mensen die dicht bij hen staan. Dat is niet altijd makkelijk en vraagt vaak veel van hen. Naast de ondersteuning die wij via WijZ Kampen bieden, willen wij mantelzorgers in onze gemeente ook waarderen. Ik nodig mantelzorgers daarom uit om de jaarlijkse mantelzorgwaardering aan te vragen.”
Aanvragen via www.kampen.nl/mantelzorgwaardering

Biedt u meer dan gebruikelijke hulp, zorg of ondersteuning aan iemand die in de gemeente Kampen woont, dan kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen. Dit kan van 1 tot en met 31 oktober 2022 via www.kampen.nl/mantelzorgwaardering.
Voorwaarden

Om een aanvraag te kunnen doen, gelden de volgende voorwaarden:

  • U zorgt minimaal 3 maanden lang, 8 uur per week voor iemand in uw omgeving.
  • U biedt de zorg onbetaald en niet vanuit een vrijwilligersorganisatie.
  • De persoon voor wie u zorgt, woont in de gemeente Kampen.
  • Per zorgvrager kan 1 mantelzorgwaardering worden aangevraagd.
  • Een mantelzorger kan voor 1 zorgvrager een aanvraag indienen.

Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering? Kijk dan op www.kampen.nl/mantelzorgwaardering. U kunt ook contact opnemen met de balie Inkomen en zorg van de gemeente Kampen. Dit kan via telefoonnummer 14 038 (keuze 1) of via het e-mailadres mantelzorgwaardering@kampen.nl. U kunt ook langskomen in het stadhuis. Dit kan iedere werkdag zonder afspraak van 9.00 tot 12.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *