Amerikaanse leger bestelt 466 tank-transporters van Broshuis

Amerikaanse leger bestelt 466 tank-transporters van Broshuis

Afgelopen week heeft het Amerikaanse Ministerie van Defensie de handtekening gezet onder een contract voor 466 tank-transporters van Broshuis B.V. Het Kamper familiebedrijf zal de 466 Enhanced Heavy Equipment Transporter System (EHET) trailers de aankomende 5 jaar uitleveren. Het gaat om 8-assige PL2 pendelas semi diepladers voor het transport van tanks en ander zwaar materieel. Het contract heeft een waarde van $ 263.2 miljoen. Broshuis B.V. zal het contract uitvoeren in samenwerking met haar Amerikaanse partner Oshkosh Defense.

In navolging op de eerder geleverde 170 Heavy Equipment Transporter (HET) trailers heeft het Amerikaanse leger opnieuw gekozen om opleggers te bestellen bij Broshuis B.V. Het aanbestedingsproces voor de EHET begon in al in 2018, nog voordat de HET order vergeven was. Het Amerikaanse leger zocht een oplossing voor transport van tanks en ander zwaar materieel. Tijdens het testen van de Broshuis HET trailer prototypes werd geconstateerd dat het laadvermogen toereikend was voor de zwaardere eisen van het EHET-programma. Deze testresultaten, de hoge productkwaliteit en geleverde diensten heeft het Amerikaanse leger doen besluiten opnieuw voor Broshuis en Oshkosh te kiezen.

De opdracht bestaat uit het leveren van 8-assige PL2 pendelas semi diepladers. De in eigen huis doorontwikkelde en door defensie uitgebreid geteste technieken zijn van hoge kwaliteit. Hierdoor kan het bedrijf ook al haar civiele afnemers van de nieuwste ontwikkelingen en hoogste kwaliteitseisen voorzien. De 466 tank-transporters worden de aankomende 5 jaar uitgeleverd en zullen, naast de civiele productie lijnen, in de speciale defensie productielijn worden gebouwd. Hierin heeft Broshuis B.V. de laatste jaren flink geïnvesteerd en de productiecapaciteit uitgebreid.

“Deze nieuwe opdracht bevestigd voor ons dat de investering in kwaliteit en extra functionaliteit door het Amerikaanse leger gewaardeerd wordt. De afgelopen jaren hebben we ook vele civiele klanten van deze PL2 techniek mogen voorzien. We zijn trots op onze organisatie en het vertrouwen van onze klanten.” vertelt Pieter-Bas Broshuis, eigenaar en CEO van Broshuis B.V.

De EHETS-trailer wordt getrokken door de Oshkosh Heavy Equipment Transporter (HET) A1 die momenteel in dienst is bij het Amerikaanse leger. Het gecombineerde HET A1 en EHETS trailersysteem is ontworpen om zelf te laden en te lossen en kan een lading tot 85 ton vervoeren. Hierdoor kan de combinatie de zwaarste rupsvoertuigen van het leger vervoeren, inclusief huidige en toekomstige versies van Main Battle Tanks (MBT’s), daarbij met het verkrijgen van Europese wegenvergunningen bij de vereiste ladingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *