43 buurtinitiatieven uit Kampen maken hun straat groen tijdens Burendag

43 buurtinitiatieven uit Kampen maken hun straat groen tijdens Burendag

43 buurtinitiatieven uit Kampen en omliggende dorpen maakten in het weekend van zaterdag 24 september hun straat groen tijdens Burendag. Samen stopten zij ruim 800 planten en ruim 15.000 bloembollen in de grond. Daarnaast legden zij geveltuinen, boomperken en buurttuinen aan. “Een super geslaagde dag!” Aldus de organisatie.

In juni ondersteunde Groene Loper Kampen 28 buurtinitiatieven met hun financiële aanvraag bij het Oranje Fonds om komende zaterdag tijdens burendag hun straat te vergroenen. Samen haalden zij bijna 10.000 euro aan landelijke financiering naar Kampen. Ook konden deze initiatieven via Groene Loper Kampen stoeptuinplanten en biologische bloembollen aanschaffen. Deze groene oases zorgen voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, bieden onderdak aan allerlei nuttige dieren en geven verkoeling tijdens hete zomerdagen. En niet onbelangrijk: de tuintjes vrolijken de hele buurt op!

“Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vieren we Burendag op zaterdag 24 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.”

Groene Loper Kampen
De Groene Burendag met de stoeptuinenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Kampen organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Kampen. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door gemeente Kampen en de provincie Overijssel (programma Natuur voor Elkaar), en door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *