Muzikaal nazomeren op de IJssel met De BlueZZ Club!

Muzikaal nazomeren op de IJssel met De BlueZZ Club!
Trea de Looff en Jimmy Croymans, eigenaar van café ’t Ponton: “Terras ’t Ponton leent zich bij uitstek voor een easy jazz ontmoeting met vrienden”

Onder een lekker nazomers zonnetje met vrienden op het terras, onderuit gezakt met een drankje in de hand genieten van live muziek. Dat is het recept voor een easy jazz ontmoeting. Na alle drukte van de zomerfestivals is het op 11 september tijd voor een persoonlijker, intiemer concert.De BlueZZ Club en café ’t Ponton organiseren dan een muzikale lounge middag met het Judith Nijland trio.

Gezellig met vrienden onder het genot van een drankje en hapje genieten van zomerse klanken met daarbij Zuid-Amerikaanse accenten en (hopelijk) een zonnige middag. En dat alles in het hart van de IJssel op het terras van ’t Ponton. Het Judith Nijland trio speelt deze middag makkelijk in het gehoor liggende jazz, met onder andere nummers van Frank Sinatra, Astrud Gilberto, maar ook van Abba en the Carpenters. Laat je deze middag muzikaal verrassen! Het concert is van 16.00 tot 17.30 uur. Ga voor informatie en online kaartverkoop naar www.debluezzclub.nl.

De BlueZZ Club; blues en jazz voor iedereen!
Onder het mom ‘Blues en jazz voor iedereen’ is onlangs de BlueZZ Club van start gegaan. Trea de Looff, actief in twee Kamper koren en bedenker en initiator van de BlueZZ Club liep al jaren met de gedachte rond haar passie voor blues en jazz muziek met anderen te delen. Muziek verbindt, ongeacht welke soort muziek je graag luistert (of maakt). Niet alleen de muziek zelf, ook de verhalen achter blues en jazz zijn boeiend. Door die verhalen en passie op een makkelijke, laagdrempelige manier te delen, kunnen meer mensen hiervan genieten. Zowel blues als jazz is heel divers, maar met name jazz kan redelijk complex zijn. Dat geldt echter niet voor alle soorten jazz. Er is voor elke gelegenheid wel iets passends te vinden, bijvoorbeeld voor een feestelijke dansavond, een luisterconcert of als achtergrondmuziek. Door een indeling vergelijkbaar met skipistes (van groen tot zwart) kan in principe iedereen iets van z’n gading vinden. Het varieert van makkelijk in het gehoor liggende jazz, ook jazzy popnummers, tot complex polyritmische muziek met uitgebreidere solo’s.

Jazz kennismakings- en ontmoetingsserie
Naast de informatie op de website, organiseert de BlueZZ Club ook optredens in een bijzondere setting waarbij er ruimte is voor ontmoeting. Eigenlijk zoals dat in de jaren 1920 in jazz clubs gewoon was. Daarom heeft de BlueZZ Club in samenwerking met ’t Ponton en restaurant De Vier een sfeervolle, intieme ‘jazz kennismakings- en ontmoetingsserie’ opgezet. Eind november volgt het tweede optreden. De concerten zijn mede mogelijk gemaakt door het heropeningsfonds van de gemeente Kampen.

Judith Nijland trio
Judith Nijland is een doorgewinterde jazz zangeres met een heldere en warme stem. Naast de composities en teksten die ze schrijft, stelt Judith ook bijzondere muzikale projecten en albums samen. Zo heeft ze een aantal jaren geleden alom bekende Abba nummers voorzien van een aangenaam jazz jasje. Ze werkte samen met gerenomeerde artiesten als Yuri Honing, Peter Beets en Teus Nobel en toerde de afgelopen jaren door Europa, Indonesië, Amerika, Thailand, Japan en Australië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *