Hart voor Kampen vraagt aandacht voor Kamper jeugd

Hart voor Kampen vraagt aandacht voor Kamper jeugd

KAMPEN – In de commissievergadering Samenleving en Bestuur vroeg Piet Bergstra, namens Hart voor Kampen, aandacht voor de problematiek met de jeugd in Kampen. Het probleem met jongeren in Kampen is enorm. Dat is niet zijn mening maar die van hulpverleners.

Een hulpverlener: “Er zijn kinderen die wonen in een gezin waarbij er verwaarlozing, emotionele en fysieke mishandeling plaatsvindt. Er zijn kinderen die te maken hebben met ouders die verslaafd zijn of een psychische stoornis hebben. Zij hebben geen uitvalsbasis. Die kinderen zitten ‘vast’ in het huis met het vergiftigd gezin. Ze zitten vast, zijn overgeleverd aan andermans hun grillen. Er is geen kamer of huisje beschikbaar om het gezin te ontvluchten, aldus hulpverleners in de verslavingszorg”.

“De hulpverleners wezen ons op het drugsprobleem in deze stad. Die is erg groot. Bovendien is er geen voorlichting op scholen; je moet maar naar Zwolle gaan. Er bestaat geen naastentraining. Die moeten ze zelf betalen. Er is geen passend onderwijs. Nazorg als je uit een kliniek komt is er niet. Ga maar na de Herberg, krijgt men te horen. Dan komen ze van de regen in de drup”, aldus Piet Bergstra.

En er komen nieuwe verslaafden bij. Er zijn zorgverleners die hen zien als hun bron van inkomsten. Ze komen uit het zuiden van het land. Daar wordt geadverteerd: ‘Kom naar Kampen’. Valt de verslaving in Kampen mee? Niet echt. Kampen staat in de top 3 wat betreft verslavingsproblematiek!

Daarom deed hij een oproep aan de commissie om een informatieavond te beleggen waarbij medewerkers/professionals die werkzaam in de verslavingszorg in Kampen en ex-verslaafden, hun verhaal kunnen doen. Op die manier hoopt hij dat de raad en ambtenaren een goed inzicht krijgen in de huidige de problematiek in Kampen zodat juiste maatregelen kunnen worden genomen om hen te helpen. De commissie ging daarmee akkoord en de informatieavond zal zo spoedig mogelijk worden belegd. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *