Boerenprotest voor Kamper Stadhuis

Boerenprotest voor Kamper Stadhuis
Foto © KampenLive

Vanavond kwamen (onder grote belangstelling) een veertig-tal boeren uit onder andere Kampen, IJsselmuiden, Kamperveen en Kampereiland op de trekker naar het stadhuis in Kampen om hun ongenoegen te uiten tegen het beoogde stikstofbeleid. De boeren wilden hiermee aantonen dat de emmer voor hun overloopt.

De boeren zijn van mening dat ze hard worden geraakt en noemen de stikstofplannen ‘onhaalbaar, onuitvoerbaar, onnodig en ongewenst’. Vanuit heel het land hebben boeren de afgelopen dagen geprotesteerd door onder andere met trekkers het verkeer lam te leggen, of uit ongenoegen hun giertanks op openbare plekken te legen.

De boeren gingen met enkele raadsleden in gesprek om hen uit te leggen waar de schoen wringt. Ook stond Burgemeester Sander de Rouwe de boeren langdurig te woord en werd door de boeren een statement voorgelezen aan de Kamper gemeenteraad:

“Beste boeren, burgers, buitenlui en bestuurders, We zijn het ZAT!!!!! We zijn de manipulatie, intimidatie, afpersing en leugens ZAT!!!!!

We zijn de dwaasheid Zat! 
Wij boeren worden via alle kanten aangevallen. 
We worden verleid met grote sommen geld om ons land af te staan voor “duurzame” doelen als wind en zonne energie. 
We worden geintimideerd door wet en regelgeving.We worden afgeperst door “onze” zuivelondernemingen om data af te staan die in modellen verwerkt worden, waar weer overheidsmodellen mee gevoed worden. De modellen zijn gebaseerd op theorie, niet op praktijk.

Wij willen niet door leugens geregeerd worden. Ons platteland word bedreigd, onze cultuur, ons bestaansrecht.
Maar het gaat niet alleen ons aan, als de huidige koers wordt voortgezet wordt voedsel steeds schaarsen. Voedselprijzen zullen blijven toenemen. Nu raakt dit vooral de armsten onder ons, maar het duurt niet lang of iedereen zal geraakt worden.

Commissie en raadsleden, wij roepen u op om het statement te maken naar de landelijke politiek, dat u, net al wij, niet staat achter een dwaas beleid dat niet gestoeld is op de waarheid. De trekkers lijken misschien intimiderend, maar wij willen niet dreigen, afpersen en manipuleren. Wij hebben een brief opgesteld die u kunt gebruiken als voorbeeld om naar Den Haag kunt sturen.

Tot slot, wij hopen dat de gemeente Kampen en haar bestuur achter ons wil staan en wil regeren vanuit waarheid. Wij wensen u daarin alle wijsheid toe.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *