Kampen beleeft Dag van de Bouw

Kampen beleeft Dag van de Bouw

Afgelopen zaterdag 18 juni was het weer zo ver, de Dag van de Bouw. Op deze dag oan men, op diverse bouwplaatsen in het land, bouw en infrastructuur projecten bekijken. Zo ook in Kampen waar het project ‘N307’ bij Roggebot sluis de nodige bezoekers trok.

Het bijzondere aan het project N307 is dat er eerst een nieuwe route van deze weg wordt aangelegd, en een nieuwe brug over de oude sluis heen wordt gebouwd. Als dat deel van het project klaar is zal men in het najaar beginnen aan de sloop van de oude sluis, uiteraard als alles op schema blijft lopen.

Op de dag van de bouw kunnen geïnteresseerden niet alleen een kijkje achter de schermen nemen, maar ook plaats nemen op een aantal interessante bouw-voertuigen. Zo kon men in Kampen plaats nemen op een mobiele kraan van Kuiphuis, en mocht je zelfs zelf even de kubel te verplaatsen. Er werden ieder uur rondleidingen gegeven waar werknemers van de betreffende uitleg gaven over het project.

Uiteraard waren er voor de kinderen ook activiteiten, zo konden de jongsten bootjes vissen uit een graafmachinebak gevuld met water, en kon er naar hartelust grond verplaatst worden met een mini kraantje.

Foto’s Ewald Pikkert

DSC_9607 Bruggehoof Flevoland Roggebot Foto Ewald Pikkert
DSC_9608 Roggebotsluis Brug Foto Ewald Pikkert
DSC_9595 Herik Roggebot bootjevissen Foto Ewald Pikkert
DSC_9589 Prins 6 Baggerschip Roggebot Foto Ewald pikkert
DSC_9593 Van Herik Bootjevissen Roggebot Foto Ewald Pikkert
DSC_9580 Van Gelder Roggebot foto Ewald Pikkert
DSC_9587 Herik Baggerschip Roggebot Foto Ewald Pikkert
DSC_9584 van Den Herik Roggebot Foto Ewald Pikkert
DSC_9570 Bouw Roggebot Kuiphuis Foto Ewald Pikkert
DSC_9578 van Gelder Roggebot Foto Ewald Pikkert
DSC_9569 Bouw Roggebot foto Ewald Pikkert
DSC_9575 Kuiphuis Bouw Roggebot Foto Ewald Pikkert
DSC_9568 DAF Bouw foto Ewald Pikkert
previous arrow
next arrow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *