Mogelijkheid voor sportcampus bij sportpark De Maten onderzocht

Mogelijkheid voor sportcampus bij sportpark De Maten onderzocht

Het college van Kampen heeft ingestemd met het voorstel om de mogelijkheden voor een sportcampus te onderzoeken op de plek van het huidige sportpark De Maten. Het huidige sportpark is niet goed toegankelijk vanuit de omliggende wijken. Tegelijkertijd zijn er diverse sportverenigingen die een verhuizing overwegen naar sportpark De Maten.

Met het onderzoek moet duidelijk worden welke mogelijkheden er zijn om het sportpark beter te gebruiken en welke faciliteiten er gezamenlijk gebruikt kunnen worden.

Wethouder Bas Wonink: “Wij zijn blij met het idee van een sportcampus voor Kampen en we hopen dat het onderzoek naar de mogelijkheden hiervoor veel vruchtbare ideeën oplevert. We hebben in Kampen een geweldige hoeveelheid sportverenigingen die drijven op vrijwilligers. We denken dat een sportcampus een aanwinst kan zijn voor de inwoners van Kampen. Daarnaast is het winst voor verenigingen dat er op een sportcampus zoveel mogelijk van elkaars faciliteiten gebruik gemaakt kan worden.”

Met de concept Gebiedsvisie Reevedelta is duidelijk geworden dat er komende jaren duizenden woningen bij komen in het gebied van Reevedelta, ten zuiden van het sportpark. Al deze nieuwe bewoners willen ook sportmogelijkheden hebben en een sportcampus kan dit bieden.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “In de concept Gebiedsvisie Reevedelta die net gepresenteerd is, wordt niet voor niks gesproken over een toekomstbestendig sportpark waarbij door herinrichting vrije ruimte benut kan worden voor het huisvesten van andere sportverenigingen. We vinden gezondheid heel belangrijk. In beweging zijn hoort daarbij. Hiermee brengen we vele sporten dichtbij de bewoners en toekomstige bewoners van dit deel van Kampen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *