Grote uitslaande brand Kamperstraatweg legt monumentale boerderij in de as

Grote uitslaande brand Kamperstraatweg legt monumentale boerderij in de as

De brandweer is op dit moment bezig om een grote brand te bestrijden aan de Kamperstraatweg in de gemeente Kampen. Waarschijnlijk gaat het om een leegstaande monumentale boerderij. De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatste.

De hulpdiensten vragen een ieder niet naar de brand te komen kijken en de werkzaamheden niet hinderen, ook wordt u aangeraden de ramen en deuren gesloten te houden indien u zich in de baan van de rook bevind. Zet ook de ventilatie uit. Vanwege het vrijkomen van asbest is de Kamperstraatweg in beide richtingen afgelsoten.

De boerderij is inmiddels deels ingestort. Er raakten bij de brand geen personen of dieren gewond. De veiligheidsregio doet momenteel onderzoek naar de mogelijke asbest verspreiding. Het blussen van de brand gaat nog geruime tijd duren. Behalve de brandweer Kampen kwamen ook  Zwolle, Dalfsen, Wezep en Oldebroek in actie om de brand te bestrijden.

Ook werd direct na de melding een burgnetmelding verzonden die mogelijk in verband staat met de brand:

Video en afbeeldingen ‘Twitter’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *