Ingrid Geveke aan de slag als formateur voor gemeente Kampen

Ingrid Geveke aan de slag als formateur voor gemeente Kampen

Ingrid Geveke gaat aan de slag als formateur voor de gemeente Kampen. Met instemming van de beoogde coalitiepartijen heeft de ChristenUnie als grootste partij en initiatiefnemer voor de formatie Geveke voorgedragen. Dat gebeurde vanavond tijdens een extra gemeenteraadsvergadering. Daarin lichtte informateur Remmelt de Boer het vervolgverslag van zijn informatieronde toe, die daarmee is afgerond.

De Kampense Ingrid Geveke is jarenlang gemeentesecretaris geweest van de gemeente Zwolle, zij kent de gemeente Kampen en de regio goed en heeft de nodige ervaring met het proces van formeren. Na ruim twintig jaar werkzaam te zijn geweest in gemeenteland is zij begin 2021 directeur geworden van adviesbureau BMC.

Positie van Kampen
Jan Peter van der Sluis (ChristenUnie): “Het is voor mij van belang dat de formateur de gemeente Kampen, de opgave en positie van Kampen in de regio kent en ervaring heeft in deze bestuurlijke processen. Met Ingrid Geveke is een formateur gevonden die aan alle voorwaarden voldoet. Ingrid is inwoner van Kampen, is geen lid van een politieke partij en volgt belangstellend de gemeentelijke politiek in Kampen. Zij is jarenlang gemeentesecretaris geweest in de gemeente Zwolle en heeft kennis en ervaring met formatiegesprekken. Zij kan de partijen binden maar ook de noodzakelijke voortgang organiseren. Ik ben erg blij dat Ingrid dit vanuit haar maatschappelijke inzet wil doen en ik ben ervan overtuigd dat we met Ingrid de juiste persoon als formateur aan tafel hebben.”

Ingrid Geveke wordt als formateur ondersteund door een ambtelijk team vanuit de gemeente Kampen. De formatiegesprekken starten binnenkort. De ChristenUnie zal mede namens de beoogde coalitiepartijen op gezette tijden berichten over de voortgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *