Nieuw album van Altered Buffalo uit Kampen

Nieuw album van Altered Buffalo uit Kampen
Altered Buffalo

Wat krijg je wanneer twee door de wol geverfde muzikanten met uiteenlopende achtergronden als stoner en metal (Tjeerd de Jong) en country- en folkrock (René van den Belt) samen een plaat maken? Het antwoord is “ALTERED BUFFALO”, een avontuurlijk en verrassend album waarop akoestische folksongs, sixties psychedelica en Neil Young-achtige gitaarrock elkaar afwisselen.

De Jong en Van den Belt kennen elkaar al sinds de jaren ’80, toen de beide Kamper muzikanten nog in Emmeloord woonden, elkaars zeer uiteenlopende muzikale verrichtingen vol interesse volgden en soms samen ook het podium deelden. Wat beide zangers-gitaristen verbindt is de gezamenlijke voorliefde voor jaren ’60 en ’70 West Coast bands als The Byrds, Love en Crosby, Stills, Nash & Young. Muziek met rinkelende gitaren, mooie melodieën en harmonieuze samenzang.

Toen Tjeerd vorig jaar een aantal songs in die stijl had geschreven vroeg hij René voor het maken van een duo-plaat. Daarbij bracht René een handvol songs in die niet gelijk pasten bij het alt.country karakter van zijn bands, maar wel naadloos aansloten bij Tjeerd’s nieuwe materiaal.

In de zomer van 2021 werd in Tjeerd’s Demon Lodge Studio gestart met de opnames. Al snel was “ALTERED BUFFALO” geboren, een eigenzinnige rootsplaat waarop de samenzang van Tjeerd en René en hun akoestische en elektrische gitaarspel de rode lijn vormt. Alle andere instrumenten (bas, drums, keyboards, banjo) hebben de routiniers zelf ingespeeld, zodat met recht kan worden gesproken van een duo-plaat.

“Het maken van dit album was een avontuur vol spelplezier, een cadeau in de donkere corona-tijden. De opnames verliepen snel en soepel en zaten vol verrassingen. Dan weet je al snel dat het goed zit”, aldus de makers van “ALTERED BUFFALO”. “Nu maar afwachten hoe de luisteraar reageert op deze spontane ontmoeting tussen de metal- en alt.country-wereld”.

“ALTERED BUFFALO” is eerst op CD uitgebracht, een vinyl-versie volgt waarschijnlijk nog. Het album verschijnt op het Off The Record Label en is te bestellen via offtherecordlabel.bigcartel.com en natuurlijk verkrijgbaar in Tjeerd’s platenwinkel Off The Record aan de Koornmarkt 24 Kampen. Een digitale versie is te koop op alteredbuffalo.bandcamp.com

Tjeerd de Jong:
lead & backing vocals, electric & acoustic guitar, mellotron, synthesizer, bass, drums
STONE IN EGYPT, PHANTOM DRUID, DEMON LODGE

René van den Belt:
lead & backing vocals, electric & acoustic guitar, slide & E-bow guitar, banjo, bass
TRUE GRIT, BLACK FLOWERS, NOT DARK YET

alteredbuffalo.bandcamp.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *