Vreemde snuiter aan de haak

Vreemde snuiter aan de haak

Kampenaar en hengelsporter Herman Diender keek afgelopen woensdagavond wel even vreemd op toen hij een wel heel vreemde watergast aan zijn haak zag hangen.

Herman (die al van jongs af aan aan de waterkant te vinden is) heeft wel meer vreemde dingen aan de haak geslagen, maar deze heuse waterschildpad sloeg alles.
Vreemd genoeg had het beest niet gehapt op het aas van de watersporter, maar zat deze ‘Stoffel’ met zijn poot aan de haak. Na het maken van enkele foto’s werd de schildpad weer teruggezet in het water op het Kamper industrieterrein.

In Nederland komen van nature geen zoetwaterschildpadden voor. Exotische zoetwaterschildpadden worden als huisdier gehouden. Uitgezette exemplaren komen in allerlei wateren voor; vooral in stedelijk gebied. Ons klimaat is te koud voor succesvolle voortplanting, maar sommige dieren kunnen zich jarenlang handhaven. De vier soorten die je het meest ziet zijn: de roodwang-, geelwang-, geelbuik- en zaagrugschildpad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *