Vaar tijdens de paasdagen mee met de enige zeilende rondvaart van Nederland.

Vaar tijdens de paasdagen mee met de enige zeilende rondvaart van Nederland.

Je leert pas anders kijken naar de dingen wanneer je er eens wat afstand van neemt. Want hoe bijzonder is het eigenlijk dat je een rondvaart kunt maken met een zeilschip? Het is uniek! Zo ontdekte schipper en eigenaar van zeilschip Jannes van Campen, Hans Hulsebos.

Voor Kampenaren is het een vertrouwd gezicht; de bruine vloot aan de IJsselkade, iets waar men in andere steden wellicht van droomt. De kenmerkende schepen zijn het aangezicht van onze nautische Hanzestad, samen met de prachtige gebouwen zullen ze op menig foto van bezoekers aan Kampen zijn vastgelegd.

Zeilschip Jannes van Campen, dat al sinds 2001 Kampen als vaste thuishaven heeft, is het kleinste zeilschip van de vloot en daardoor uitermate geschikt voor kortere tochten. Zo zijn bijvoorbeeld ook de rondvaarten die tijdens de Kamper-Ui(t)-dagen worden aangeboden bij menig Kampenaar bekend. In de afgelopen twee jaren vielen de groepsreservering voor het grootste deel stil. Om toch een alternatief te bieden, maar ook om het onderhoud te bekostigen werden er in de zomer meerdere korte rondvaarten gepland. Rondvaarten die gericht waren op toeristen, dagjesmensen en kleinere gezelschappen. Door alle enthousiaste reacties krijgt dat dit jaar een mooi vervolg.

De opening van het zeilseizoen zal plaatsvinden tijdens de paasdagen waarbij er zowel op eerste als op tweede paasdag drie tochten staan ingepland. In de zomer, de maanden juli en augustus, kun je vrijwel ieder weekend meevaren tijdens zo’n rondvaart. Dankzij de onlangs vernieuwde zeilen en tuigage is het nog eenvoudiger om ook bij deze tochten al de zeilen te hijsen. Meehelpen is natuurlijk te gek, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je lekker in de zitzakken aan dek ploft.

Welkom aan boord!
Tickets zijn eenvoudig te boeken via www.rondvaartkampen.nl/online-reserveren. Geboekt, betaald, geregeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *