Werkzaamheden Cruijff Court bijna afgerond

Werkzaamheden Cruijff Court bijna afgerond

KAMPEN – De werkzaamheden aan het Cruijff court aan de Dorpstraat zijn nagenoeg afgerond. Er zijn nog wat kleinigheden die aandacht verdienen. Vorig jaar werden er al borden geplaatst waren met spelregels en is ervoor gezorgd is dat de politie, als dat nodig is, bij overlast kan optreden.

Op verzoek van buurtbewoners zijn er hogere hekken geplaatst. De verwachting en hoop is dat dit de overlast zal verminderen. Ook wordt onderhoud gepleegd aan bevestigingen om het rammelend geluid te verminderen. Er zijn alleen nog wat kleinigheden die aangepakt gaan worden. Het vervangen van de toplaag van het Court (groot onderhoud) is gepland voor 2026.

Het heeft bijna twee jaren geduurd. Piet Bergstra (Hart voor Kampen): “Het was een traject van de lange adem. In het begin voelden de omwonenden zich niet gehoord. Op mijn initiatief in juni 2020 een informatieavond belegd met alle belanghebbenden in de wijkcentrum Reyersdam waarin de problemen op tafel werden gelegd. Dat er resoluut werd doorgepakt is voor een groot deel te danken aan burgemeester De Rouwe. Omwonenden gaan nu ’s morgen het veld openen en sluiten het ’s avonds weer af. Een mooi voorbeeld van participatie. Ik denk dat iedereen tevreden kan zijn”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *