Producten Erf-1 vallen niet alleen in de smaak, maar ook in de prijzen!

Producten Erf-1 vallen niet alleen in de smaak, maar ook in de prijzen!

Jaarlijks organiseert de Bond van Boerderijzuivelbereiders de landelijke zuivel-verkiezing. Een deskundige jury beoordeelde tal van inzendingen op product, smaak, geur, consistentie en de verpakkingswijze. ERF-1 viel hierbij goed in de prijzen!

Het gouden predikaat werd aan ERF-1 uitgereikt voor de Biologische Karneboter! Bijzonder, aangezien men aan de vetten in de melk de kwaliteit kunt aflezen. Kwaliteit begint volgens boer Klaas-Jan bij een gezonde bodem, goed voer en een gezonde veestapel. Een veestapel die in 2019 op ERF-32 flink werd uitgebreid. Koeien uit alle windstreken staan nu bij Bruins in de stal en zijn inmiddels aardig ingeburgerd! De melk van boerderij ERF-32 wordt naar ERF-1 gebracht. De karneboter wordt daar op traditionele wijze verkregen bij het karnen van de melk tot karnemelk en boter! Boter heeft een rijke historie in Kampen aangezien zij in vroegere dagen “Boter Stad” bij uitstek was. Jaarlijks brachten de boeren van het Kampereiland en wijde omgeving grote hoeveelheden naar de stad, die aldaar werden verhandeld op de “Botermarkt”. Om iedereen te kunnen voorzien van boter is er binnenkort een leuke actie met de karnemelk en de hangop.

Want naast de boter viel ook de Biologische Boeren Hangop van ERF-1 in de prijzen. Hangop is yoghurt uit de ‘hangmat’. Het ontving een zilveren predikaat. “Een mooi compliment”, vertelt Irene Prinsen-Bruins na afloop. “Deze beoordeling is een kroon op ons werk. Werk vanuit passie van het gehele team met een kloppend hart voor de omgeving, de natuurlijke kringloop en natuurlijk onze koeien.”

De producten van ERF-1 zijn verkrijgbaar op de boerderij waar zij ook worden gemaakt; ERF-1 (Mandjeswaardweg 6 te Kampen) open van maandag tot en met donderdag en zaterdag van 09:00-12:00 en op vrijdag van 13:00-16:00. Daarnaast bij tal van adressen in de regio. Naast dagverse zuivel wordt er op ERF-1 ook kaas gemaakt en is het rundvlees van eigen runderen verkrijgbaar. ERF-1 is de jongveelocatie van het bedrijf. Men kan er terecht voor een rondleiding (op afspraak), Boerderij educatie voor scholen en op ERF-1 is tevens een vergaderlocatie. Men kan er met de camper terecht om het boerenleven te ervaren. Kijk voor meer informatie op www.erf1.nl en www.cumlaudeawards.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *